PureVolume

 
Next »
 
 

Armbandjes Maken Met Kralen

blog post
Vlak voor de zomer begonnen mijn dochters weer met vriendschaps-armbandje maken. Het armbandje met de schelpvormige kraal maak je op dezelfde manier als die met de turquoise chips. Het leukste is om verschillende armbandjes met elkaar te mixen en matchen en daarbij verschillende materialen te gebruiken. Daarom heb ik voor dit ontwerp gekozen voor staaldraad met glaskraaltjes i.p.v. ball chain ketting. Om te beginnen bevestig je het gouden karabijn slotje met een knijpkraal aan het staaldraad.

Je laat onderaan 1 cm naadwaarde + 5 à 5,5 cm die je nodig hebt om de hoeken te maken. Je kan je stof waterdicht maken met een spuitbus, bijvoorbeeld 'waterdicht voor textiel' van HG. Maar er bestaan ook groenere varianten. Wel moest ik even het boekje er weer bij pakken hoe de knopen ook al weer op volgorde een patroon vormden, daarvoor is een aanrader het leuke boekje van Elke Eder, Bracelets geknoopt door jou. Al snel wist ik wat ik wilde maken: zomerse armbandjes die je meteen aan het strand doen denken.

Maar meestal lukt het goed, en met een sluiting van een s-haakje of door een schuifkraal heb ik er een paar vrolijke armbandjes bij. Kralenwinkel Beadmixer vroeg mij of ik een leuk sieraad DIY wilde bedenken voor hun weblog Ik ben dol op sieraden maken. Zoals je in mijn vorige blog over armbandjes maken hebt kunnen lezen ben ik hier dol op en natuurlijk wilde ik dat dus! Één met een schelpvormige kraal, één met turquoise edelsteen chips en één met azuurblauwe kraaltjes. Rijg nu de turquoise chips aan de kettelstift en buig het uiteinde met de rondbek tang naar binnen om ook hier een ringetje van te maken. Leg nu het armbandje op je pols en draai deze eromheen om te kijken waar je de ball chain ketting af moet knippen.
 

Posted Aug 02, 2015 at 6:50am

0 likes

 

Comments

 
 
1