PureVolume

 
Next »
 
 

Bagaimana Untuk Menjaga Minyak Wangi Anda Dengan Baik

blog post
Minyak Wangi Malaysia adalah pilihan terbaik untuk semua jenis kosmetik & wangian termasuk juga Top Fragrance Singapore.

Satu botol minyak wangi boleh menjadi sebagai hadiah yang sangat baik untuk rakan-rakan perempuan dan ahli keluarga. Wanita suka aroma yang menyenangkan di mana ia boleh ditemui dalam minyak wangi yang terbaik. Akibatnya, ramai wanita seringkali memiliki beberapa botol minyak wangi yang mahal pada masa yang sama, dan biasanya akan mengganti penggunaan mereka. Mereka mungkin tidak sedar, sesungguhnya, minyak wangi boleh berubah secara kimia sekiranya tidak disimpan dengan betul, dan dengan itu boleh mengurangkan bau yang menarik.

Ia harus diingatkan bahawa minyak wangi adalah campuran yang teliti daripada banyak bahan kimia dan bahan-bahan berbeza. Oleh itu, ia adalah berkemungkinan bagi faktor-faktor luaran seperti cahaya dan haba untuk menyebabkan tindak balas kimia dan mengubah ciri-ciri minyak wangi. Perubahan-perubahan inilah yang menukar minyak wangi yang cantik ke dalam satu benda yang berbau dan mesti dibuang.

Terdapat langkah-langkah tertentu yang boleh diambil untuk memastikan jangka hayat sebotol minyak wangi, terutamanya bagi orang-orang yang memiliki beberapa minyak wangi. Sejak haba adalah satu faktor yang menyumbang kepada proses di mana minyak wangi merosot dalam kualiti, botol harus disimpan pada suhu yang sejuk. Ini tidak bermakna menyimpan mereka dalam peti sejuk, tetapi menyimpan pada suhu bilik, atau di dalam almari yang mana suhunya adalah di bawah sedikit daripada suhu bilik, dan ia adalah mencukupi.

Ia juga penting untuk memastikan suhu minyak wangi boleh dikawal selia dengan sebanyak mungkin, jadi botol harus disimpan dalam ruang penyimpanan khusus bukannya bergerak di sekitar lokasi yang berbeza. Kadang-kadang, wanita akan membawa botol minyak wangi dalam beg tangan mereka supaya mereka dapat memakai semula minyak wangi apabila mereka berada di luar. Perbuatan ini adalah tidak digalakkan, pertamanya kerana ia boleh meningkatkan suhu minyak wangi, dan kedua kerana jika botol adalah diperbuat daripada kaca, ia boleh dipecahkan dalam beg.
 

Posted Oct 28, 2012 at 5:02pm

0 likes

 

Comments

 
 
1