PureVolume

 
 
 
Blog Post
 
Gpl-ul este un amestec de alchene format preponderent dintr-un amestec de propan si butan, realizat prin rafinarea "aur negru" sau direct din extractie, dupa ce a fost segregat de gaze sau titeiul cu care acesta este în combinatie în zacamintele petrolifere predominator subterane, dar nu numai.Gazul este o sursa de energie alternativa foarte des intrebuintata aproape fiecare dintre noi.

În anul de gratie 2012, numărul concetatenilor care şi-au cumparat instalaţii de gpl la maşini a fost cu 17 procente in crestere fata de anul trecut, potrivit unei cercetari realizate de unul dintre cei mai importanţi producători de instalaţii gaz din România. Alimentarea masinilor cu gaz petrolier lichefiat prezinta serie de avantaje atat din perspectiva economica cat si privind modul functional, gpl-ul fiind un carburant ecologic fapt care este propice atat pentru motor cat si pentru mediul inconjurator.

Instalatia cu alimentare multipunct de gaz este mai scumpa decat ceea pt injectie monopunct cu calculator si motoras pas cu pas, insa este mult mai economica, consumul de gaz fiind sensibil aproximativ cu cel de benzina.In piata sistemelor auto de gaz petrolifer in continua avansare ca cea din tara se intalnesc o multime de oferte care mai de care mai atragatoare cu privire la marca si pret insa nu se povesteste nimic despre instalare, service, reparatii si intretinerea instalatiilor gpl auto.

Instalatia secventiala este compatibila cu autovehicule cu 3, 4, 5, 6 sau 8 pistoane, are un filtru pentru faza lichida si unul pt starea in vapori.

Sistemul este dotat cu un comutator montant pe bord care face posibila comutarea de la benzina la gpl si vice versa, oricand, fara ca utilizatorul sa simta vreo schimbare in modul de functionare normal al masinii, fapt pt care desi se adauga un plus de masa, pierderea de putere este de nementionat circa trei procente.

As vrea sa fiu nepartinitor si sa va spun direct, ca nu vad sensul sa iti montezi GPL pe autovehicul daca faci foarte putini kilometrii cu masina, daca folosesti doar sa mergi pana la cumparaturi sau doar cu anumite evenimente.Din aproximarile noastre, o instalatie gaz petrolier lichefiat se cumpara singura in aproximativ 23000-25000 km , in functie de cat ai cumparat-o, numai din diferenta de pret dintre benzina si lpg, dupa circuli pe profit. O instalatie pe GPL trebuie analizata pe termen minim 2 ani si efectuata la kilometrii efectuati, altfel e numai un capriciu, ca de exemplu niste jante mai aratoase, cand ar trebui sa fie un beneficiu.

Instalatia gaz petrolier se monteaza in paralel Ioan cu sistemul de injectie cu benzina functionand in stransa legatura cu sistemul de alimentare al vehiculului ceea ce face ca masina sa-si păstreze coeficientele de performante dinamice si de consum.

Posted Apr 25, 2017 at 4:36pm

Comments

 
 

Posts (6)

 
Signup for PureVolume, or Login.