PureVolume

 
 
 
Blog Post
 
Kaos memang selesa untuk dipergunakan sehari-hari dan kelihatan saja pantas jika dipadukan secara pakaian lain, dan pun kegunaannya pun sangat berbeza-beza. Memilih Kaos polos gak semudah yang kita hayalkan. Anda demi benar-benar tajam memperhatikan kira-kira tips penting agar tak salah pilih kaos kepolosan.

1. Material Kaos

Benda sangatlah menjadikan jangan mencapai berbatas salah seleksi bahan, Pasal anda boleh merasa bukan selesa saatmengenakannya. Sebainya memilih baju yang terbuat dari benda katun. Kerana bahan kapas lembut dan selesa apabila digunakan. Kecuali itu, bakal kapas sangat mudah pada menyerap peluh.2. Kerimbunan kaos

Kerimbunan kaos pun sangat menjadikan keselesaan tatkala dikenakan. Baju yang terlalu tebal, kecuali membuat kamu cepat jadi kepanasan, taktik ini pun membuat dikau tidak bebas bergerak, dan terasa repot ketika dipakai. Dan jika engkau bekerja dan bekerja di dalam ruangan yang cenderung gawat, kaos telanjang berbahan tipis akan membuat anda ngerasa jauh kian selesa.

3. Warna Baju

Mengenakan Kaos dengan pemilihan warna yang tepat mampu anda selesa dan tak akan terganggu. Tanpa disedari menggunakan baju secara warna yang salah boleh mengakibatkan ketidakselesaan pemakainya. Gunakanlah warna-warna gelap hanya jika anda hidup di dalam geladak. Biasanya Kaos berwarna kelam akan dengan mudah menyerap dari genting dari sinar matahari & itu bakal membuat badan anda terasa dibakar dibawah matahari. Manfaatkan warna-warana yang natural seperti putih, untuk pelbagai aktiviti outdoor.

Meskipun memang pada umumnya Kaos polos sesuai ini benar2 sangat leluasa digunakan, tapi bukan bertaki kita gak perlu mengimpikan jenis bahan serta potongannya.

Pertama, dalam memilih Kaos polos pasti lah anda mesti memberi minat kepada macam bahannya. Elakkan baju yang menggunakan benda cotton kerokot kerana randu yang seratnya kasar, tidak dapat melesap keringat sehingga terasa gawat semasa dipakai. Pastikan baju yang anda seleksi menggunakan cotton 100% supaya penyerapan peluh ketika Buat kaos jogja kalian menggunakan Kaos polos sanggup diserap beserta sempurna, oleh karena itu tidak menyebabkan badan jadi gatal serta juga iritasi pada kulit.

Maka dari itu, lebih baik memilih kaos telanjang dengan macam bahan cotton yang longgar dan bakal cotton 100%, serat yang halus, dan sejuk dalam dipakai. Macam bahan yang cukup berkualiti untuk jadi kaos iaitu jenis benda cotton combed.

Jenis baju yang diperbuat daripada benda cotton combed ini tidak sedikit terdapat di pasaran dan tidak susah untuk diinginkan. Dalam memilih kaos telanjang, tentu saja kita harus memilih potongan yang sesuai secara postur tubuh kita. Biasanya lelaki kian memilih spesies potongan ukuran atau natural pada Kaos polos. Selama wanita dianjurkan untuk memilih baju yang ada penggalan lengkungan pada bahagian pinggangnya agar tetap dapat menonjolkan sisi femininnya.

Selain itu, kita juga harus menyampaikan perhatian menurut model bentuk lehernya. Satu diantara model kerangka leher baju yang sedang popular saat ini adalah rancangan V-neck yang boleh menciptakan leher member terkesan lebih jenjang. Kecuali model v-neck, kaos polos juga boleh didapati di jenis desain leher lain seperti model o-neck, bagian rendah, atau model tanpa bahu yang pada tanda ini juga sedang memerankan trend.

Posted Jul 16, 2017 at 11:20am

Comments

 
 

Posts (629)

 
Signup for PureVolume, or Login.