PureVolume

 
 
 
Blog Post
 

Herpes är ett problem. Så är det tyvärr. Förutom det fysiska kan den psykologiska biten också vara en betyande faktor. Många tycker det är direkt jobbigt att bli smittade av herpes. Tyvärr finns det en dömande stämpel på denna sjukdom i vårt samhälle. Från känslor av minskad självuppskattning, till att tro att någon straffar dem. Det är verkligheten i denna sjukdom som behöver klargöras för bättre eller sämre, och att alla börjar med att ett test och att veta din status.

Allmän om sjukdomen
Det finns 8 olika herpesvirus som omfattar allt från Epstein-Barr syndrom till bältros. Oftast brukar man prata om en av två av dessa varianter. Först är Herpes Simplex 1 (munherpes) och Herpes Simplex 2 (mer känd som könsherpes). Ett enkelt test kan fastställa vilken typ av herpes du har.

I USA är genital herpes väldigt vanligt. Enligt statistik från de centra för kontroll och förebyggande är av infektion rikstäckande 16% (ungefär en av sex personer) med kvinnor som har en högre frekvens av infektion än män. För kvinnor är cirka en av fem, i män är det en av nio av infektion.

Även om det är lättast att få smittan från en partner som lider av ett utbrott av blåsor, är överföring från en partner till en annan med inga symtom närvarande också möjligt. Därför är det viktigt att göra ett test för att få veta hur du har det.

Även om ett första utbrott av blåsor och symtom inte är säkert, om det händer att man vanligtvis ett par veckor efter infektion. Detta första utbrott kan vara allvarliga och kan ta mellan 4 till 6 veckor att läka. Dessa utbrott samarbetar ibland med influensaliknande symtom, svullna körtlar och feber. Andra infekterade med herpes drabbas av sådana lindriga symtom att blåsorna kan misstas för ett utslag. Bara genom ett test kommer arm du med kunskapen som krävs för att samla den ordentlig vården.

Komplikationer av infektion kan vara återkommande utbrott av smärtsamma munblåsor och kan orsaka allvarliga problem för dem med undertryckt immunförsvar. Förekomsten av herpes kan leda till livshotande infektioner hos spädbarn om det överförs från mor. För att bekämpa detta görs kejsarsnitt. Som tidigare nämnts, finns det också herpes djupa psykologiska effekter på både män och kvinnor. Har man otur kan de pågå länge, även åratal.

Tyvärr finns det inget botemedel mot sjukdomen, herpes är en livslång åkomma. Införliva en hälsosam kost och motion i ditt liv kan hjälpa hantera stressnivåer. Det rapporteras att höga stressnivåer kan vara en försvårande utlösare som kommer att föra på ett utbrott. Att vara proaktiv och tar en herpes test är det första du kan göra för att ta reda på var du står.

Posted Jan 08, 2017 at 5:20pm

Comments

 
 

Posts (2)

 • General: Acyclovir

  It is a, in Sweden, prescription drug in tablet form containing acyclovir-triphosphate. It is taken in the event of an outbreak of the virus.Aciclovir has established i…

  Jan 08, 2017

   
 • General: Munblasor

  Herpes är ett problem. Så är det tyvärr. Förutom det fysiska kan den psykologiska biten också vara en betyande faktor. Många tycker det är direkt jobbigt att bli smitta…

  Jan 08, 2017

   
 •  
 
Signup for PureVolume, or Login.