PureVolume

 
 
 
Blog Post
 

Acnespecialister anser att det finns ett samband mellan brist på vitamin b5 och acne (den vanligaste hudsjukdomen), på grund av moderna livsmedelsförädling. Pantotensyra är en vitamin som har många tillämpningar i kroppen. Det är en av 7 andra vitaminer som ingår i Vitamin B-komplex. De tillför nytta i nästan alla större organ i din kropp. Vitamin B-komplex håller både själ och kropp fungerande och vid bra hälsa. Pantotensyra, liksom alla vitaminerna i B-komplex, är viktigt för kroppen för ett antal skäl:

På grund av dess användning i binjurebarken kallas den ofta för antistress-vitaminet. Binjurarna ökar produktionen av kortison samt andra hormoner, vilket i sin tur motverkar stress. För att bilda sphingosines, stereoider, fosfolipider med mera behövs Coenzym. Det hjälper också syntetisera porphyrin, som är ansluten till hemoglobin.

Att hålla huden frisk samt elastisk är också något som detta näringsämne hjälper till med. Som ni kan föreställa er, är det används i en mängd olika kosmetiska produkter.

Den har förmågan att utnyttja maten tar i som bränsle för sin myriad av processer, stora samt små. Bra hudvårdsprodukt mot finnar. Vitamin b5 bistår vid frigörandet av energi från kolhydrater och olika fetter.

Reparerar kroppens vävnader gör det också. Lindra och bekämpa fysiska skador från stress är viktigt.

Pantotensyra serverar många viktiga funktioner i nervsystemet - t ex pantotensyra bidrar till produktionen av signalsubstanser, som är viktiga för möjligheten för nerverna att kommunicera.

Genom dess binjurarna stöd, pantotensyra kan minska potentiellt farliga effekter av antibiotika och strålning. Det agerar som en kofaktor eller partner till andra medlemmar av Vitamin B-komplex och andra näringsämnen, som också främjar normal tillväxt av kroppen har en stor roll för binjurarna fungera. Detta beror på att dess roll i hormonproduktionen i hela kroppen.

B5 är stabil fuktig värme och oxidation eller reduktion (lägga till eller dra ifrån en elektron), men den förstörs lätt av syror (t.ex. vinäger) eller alkalier (t.ex. bakpulver) och torr värme. Hälften av vitamin b5 i vete går över förlorad under fräsning, och ungefär en tredjedel bryts ned i kött under tillagningen. I många hela livsmedel är pantotensyra lätt att tillgå. På senare tid blir allmänheten mer medvetna om vikten av hela livsmedel. Dock är det fortfarande som så att majoriteten av oss får i oss livsmedel där mycket av vitaminerna har gått förlorad i tillagningsprocessen.

Pantotensyra går att finna i blodplasma, bakterier, jäst, mögel med mera. Bra källor av pantotensyra inkluderar orgel kött, jäst, äggula, fisk, kyckling, hel spannmål, ost, jordnötter, torkade bönor och en mängd olika grönsaker, sötpotatis, gröna ärtor, blomkål och avokado. Pantotensyra är också gjord av bakteriefloran i människans tarmar, en annan källa för denna viktiga metabola assistent eller coenzym.

Trötthet är förmodligen den tidigaste samt mest vanliga symptomet på brist på pantotensyra. En kost rik på raffinerade samt förädlade livsmedel eller en minskning eller destruk tion av tarmfloran, oftast genom användning av antibiotika, kan leda till ett vitamin B5-brist. Tonåringar är mer benägna att uppleva en brist, eftersom deras kost innehåller ofta höga halter av "snabbmat" socker och raffinerat mjöl (alla låg i B-vitaminer). Problemet kan förvärras eftersom akne ofta förknippas med denna typ av kost är vanligtvis behandlas med Tetracyklinantibiotika, som minskar tarmens bakterier och därmed produktionen av vitamin b5 i kolon. Studier av brist på vitamin b5 hos råttor visade ökad grånande av päls, minskad tillväxt samt i extrema, blödning och förstörelsen av binjurarna. Matsmältningsproblem på grund av minskad funktion från binjurarna är en annan bieffekt. Trötthet är sannolikt; Det kan också finnas fysiska och psykiska depression, en minskning i saltsyra produktionen och andra matsmältningsorganen symtom, några förlust av nervfunktion och problem i blodsocker metabolism, med symtom på hypoglykemi (lågt blodsocker) är den vanligaste.

Posted Apr 04, 2015 at 1:29pm

Comments

 
 

Posts (3)

 • General: Just a usual day

  After lunch we went ahead and paid a "ghost town" as you can see in the pictures above. So it is a big town which is fenced and totally uninhabited which gave an eerie…

  Apr 05, 2015

   
 • General: Pantotensyra

  Acnespecialister anser att det finns ett samband mellan brist på vitamin b5 och acne (den vanligaste hudsjukdomen), på grund av moderna livsmedelsförädling. Pantotensyr…

  Apr 04, 2015

   
 • General: Saturday

  Just found this cool site. Hopefully I'll find some great artists as well.

  Apr 04, 2015

   
 •  
 

About

A true music lover

Signup for PureVolume, or Login.