PureVolume

 
 
 
Blog Post
 

Oferim cazare cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completa. Hotel Suior este înstărit in nord-vestul Romaniei, in Maramures, la poalele muntilor Gutai, la 16 Km de Baia Mare si dispune de 99 locuri de cazare repartizate in 3 cladiri ( Iza, Mara si Ignis ). Spatiile de Cazare Maramures Rebelion 2018 Live Bucuresti Wikipedia In Romana de la Pensiunea Babou au fost dotate cu utilitatile necesare actual, fara a modifica aspectul de casa din lemn. Pensiunea Vidra din Ocna Sugatag, Maramures este situata chiar in inima Maramuresului.

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli" este situata la 22 de km meriziu-est de Sighetu Marmatiei, la iesirea din Barsana, drept podul Slatioarei. Localitatea e situata pe piemontul Negreii, la adapostul muntilor vulcanici. Introduceti in campurile din partea stanga numele localitatilor de plecare si de ţintă (exemplu de la Baia-Mare pana la Sapanta) si apoi apasati butonul DISTANTA! In nordul extrem al Romaniei, in Tara Maramuresului, comuna Sapanta este asezata pe malul drept al Tisei in dreptul Vaii Tarasaului, aproape de confluenta raurilor Sapanta si Tisa.

Tara Maramuresului, odinioara stapanita de dacii liberi! Stancariile Salhoi Zambroslavele fac parte din Parcul Muntii Maramuresului, fiind situate pe raza localitatii Borsa. Alege un sejur perfect pentru tine si pentru grupul tau intr-careva dintre frumoasele hoteluri din Maramures si vei avea parte de o vacanta de sarbatori traditionala de neuitat. Pentru o experienta traditionala perfecta, atat in atmosfera, cat si in mancarurile degustate, dar si pentru cele mai frumoase obiective turistice din Romania, Maramuresul este locatia ideala.

Maramuresul este una dintre cele mai frumoase zone turistice din Romania, care poate concura cu multe destinatii din afara tarii si chiar le poate depasi pe acestea in frumusete. Pe Bulevardul Bucuresti se insira cateva dintre cele mai bune cafenele si baruri. De ceva ani incoace Maramuresul, mai exact orasul Viseu de Sus din Maramures a inceput sa fie cunoscut între altele si pentru traseul feroviar forestier. O biserica mica si eleganta, perfect pozitionata in varful unei coline, construita in 1711 si prevazuta cu picturi considerate printre cele mai bune din Maramures.

Ansamblu arhitectural de putere exceptionala, cele opt biserici de lemn aflate dedesubt protectie UNESCO se adauga celorlalte 85 de biserici de lemn, monumente istorice raspandite pe intreg teritoriul judetului Maramures. Parcul Natural „Muntii Maramuresului"si este una dintre Cele Mai Ieftine Pensiuni Maramures Agroturism Zalau Judet mai frumoase văi din Carpati. Manastirea cuprinde mai multe constructii, toate realizate cu mult gust, sub indrumarea staretei Filofteia Oltean. Un fapt mai puțin cunoscut este și evenimentul din martie 1945 când borșenii, prep comanda primarului de atunci, au mântuit Maramureșul de sovieticii care urmau de instaureze o conducere maghiară în zonă.

Pinii de la baza stâncăriilor împreună cu cei piperniciți de pe stâncării și la fel de chinuiții de vicisitudini goruni sporesc sălbăticia și frumusețea Casei Tâlharilor. Aici, cei doi ghizi vor prezenta toate minunile cu rabdare si placere in graiul lor cel dulce. De aici, drumul poate continua pe Sighetul Marmatiei si Sapanta, cu celebrul Cimitir Umoristic ori pe Valea Viseului si Valea Vaserului, deoarece asteapta Mocanita, cu o predare de intoarcere in trecut, pe vremea trenurilor cu aburi.

Meteo in Dumbrăviţa, Maramureș, vremea la Dumbravita, Judetul Maramures azi, maine, poimaine, 3 zile, 7 zile, 10 zile, urmatoarele zile. Ghid turistic Maramures. Informatii utile despre Maramures. Electronice si electrocasnice in Maramures. In partea de deasupra a fiecarei cruci exista un basorelief cu o scena din viata celui decedat. Biserica nouă a fost construită în intervalul 1993-1995. Este amplasată în partea estică a complexului monahal fiind destinată săvârșirii cultului.

Așezarea sătească cunoaște prima atestare documentară în anul 1326. La acea vreme regele Ungariei Carol Robert de Anjou emite o diploma după care sunt întărite drepturile de moşie pentru Bârsana cneazului Stanislau Bârsan. Sarbatorile si jocurile se tin pana dupa anul nou. Materialul folosit pentru cruci este lemn de stejar pufos care este inscriptat manual dupa ce a fost taiat si uscat. Cimitirul este deschis vizitarii zilnic, in toate anotimpurile, atata vreme cat lumina naturala permite turistilor sa admire celebrele cruci.

Pe unele dintre cruci sunt scrise si niste poezii umoristice care au rolul de a descrie persoana decedata. De multe ori acestea cuprindeau un strâns poem scrisoare la persoana intai, plin cu arhaisme, fraze caracteristice regiunii respective, nelipsind insa, erorile de grafie. Orase precum Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Borsa, Baia Sprie,Viseul de Sus sunt bogate in constructii apartinand patrimoniului cultural precum : biserici ortodoxe si catolice, muzee de arta, muzee in aer liber ale satului.

Obiective turistice: muzee (Muzeul Etnografic al Maramureșului, Muzeul Satului Maramureșan, Muzeul de Științele Naturii, Muzeul de Arheologie și Istorie, Muzeul Culturii Evreiești din Maramureș-Casa memorială Elie Wiesel, Casa Muzeu Dr. Mocănița este folosită și astăzi, în ciuda vârstei înaintate, pentru transmisiune forestier sau pentru transportul localnicilor și a turiștilor.

Cimitirul Râzăcios datează din 1935, când artistul poporan Clin Ioan Patraș - sculptor, pictor și poet, a creat prima cruce, sculptată și pictată în stilul păstrat și astăzi. Pe o cruce, intr-un desen sculptat, o femeie isi cearta ginerele. Detalii Sucursala Banca Transilvania Unirii Baia Mare Bulevardul Unirii, Nr. Batranii de printru partile locului povestesc ca in cel de-al doilea razboi mondial undeva printru muntii de deasupra linei strabatute de mocanita s-ar fi dat o lupta apriga intre rusi si nemti.

De asemenea pe Valea Izei sunt si cateva manastiri, intre acestea se semnala Mănăstirea Bârsana. Schitul Nasterea Maicii Domnului (protopopiatul Viseu - Valea Scradei, Jud. Aici ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, pictata pe sticla de catre preotul Luca in secolul al XVII lea. Manastirea are deasemenea si o istorie ce incepe undeva la mijlocul secolului al XVI lea asadar va puteti imagina, locul are o multime de împrăştia de spus.

Manastirea Piatra Fantanele tine loc si de parohia credinciosilor din locuinţă. In statia Paltin s-a amenajat un loc placut pentru staţie pentru turisti ce pot face un picnic pana la intoarcerea trenului. Este un adevarat loc al spiritualitatii, calm si ospitalier.

Posted Oct 10, 2017 at 7:08pm

Comments

 
 

Posts (13)

 
Signup for PureVolume, or Login.