PureVolume

 
Next »
 
 

gratis proefmonsters

blog post
Gratis is een term uit het Latijn en komt terug in diverse Romaanse en Germaanse talen (zoals Nederlands, Afrikaans, Deens, Duits, Engels, Frans, Fries, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds) in de beduiding van "kostenvrij"; ergens niet voor moeten geld neer te leggen.

Vaak wordt de term in een commerciėle omgeving benut waar men "geschenk" bedoelt, vanwege de positieve connotatie; dit gebruik van het woord gratis is echter strikt gesproken fout omdat men vaak voor zo'n cadeau zal geld betalen (bijvoorbeeld: nu 25% extra kostenvrij, of: nu een kosteloze CD in een doos ontbijtgranen) .wegens. Maar die zinnen verkopen veel beter dan de waarheid: dat de prijs van het geschenk al in de kostprijs van het product zit.

Mits je iets wilt hebben dat eigenlijk zonder betalen is kun je terecht in een weggeefwinkel.

Betalen voor gratis?

Het is in onze moderne wereld bijna niet voor te stellen dat veel goederen voor niets zijn. Vaak wordt er dan toch voor betaald. Voorbeelden zijn: licht, water, vuur, fruit, vlees en kaas. Vaak geven gemak en luxe de doorslag, waardoor er toch betaald wordt. Zo bestond er in eerste instantie uitsluitend overdag licht, was het water onhygiėnisch, het vuur ging vaak uit, het vlees was moeilijk te vangen, en duurt het relatief lang om een koe te melken.

De kostprijzen van die kosteloze producten zijn ongeveer:

Daglicht is zomaar, maar voor elektrische lichten zullen stroomkosten worden betaald, ruwweg 0,18 cent het kilowattuur, dit zijn de kosten om 10 lampen van elk 100 watt een uur te doen branden. Voor een woonkamer zullen in de meeste gevallen een paar lampen van in totaal 100 watt voldoende zijn). En ook de verlichting zelf kost natuurlijk duiten.

Water uit de waterkraan: 1,60 euro per m³ (In Belgiė krijgt men 15m³ water kosteloos voor elke gedomicilieerde.
Vuur, dat wil zeggen brandstof voor een aansteker: 1 euro voor elke aansteker

Fruit: 3 euro per kilo
Vlees: 5 euro per kilo
Kaas: ongeveer 7 euro per kilo, naargelang de kwaliteit

Die tarieven zijn gebaseerd op schattingen en kunnen volgens de realiteit worden bijgesteld.Wat is dan welnu écht zonder te betalen?

gratis

In 1966 smeedde Robert Heinlein de frase "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch", wat wil zeggen dat er voor zomaar verkrijgbare zaken achteraf betaald zal moeten zijn.

Met de verschijning van internet is deze stelling terwijl niet meer geldig.

Er zijn veel websites waar je voor noppes dingen kan orderen, die wel werkelijk kostenvrij zijn.

Zonder betalen staaltjes en producten krijg je thuis gestuurd.

Kostenvrije diensten kan je benutten.

Gratis promoten en zoekertjes posten.

Films zonder te betalen downloaden, muziek downloaden via software die zonder te betalen is, dat is misschien niet 100% legitiem, maar het kan wel.

Al de informatie wordt verzameld op dergelijke websites die zich specialiseren in het verzamelen van alles zomaar.


 

Posted Jun 04, 2012 at 1:17pm

0 likes

 

Comments

 
 
1