PureVolume

 
Next »
 
 

Etiqa Takaful

blog post
Etiqa takaful adalah syarikat insurans dan takaful terbaik di Malaysia.

Bagi kebanyakan orang, insurans dan perlindungan hayat bukan sesuatu yang ingin difikirkan oleh mereka. Walau bagaimanapun, insurans hayat dan dana lain adalah perkara yang penting untuk dipertimbangkan, terutamanya bagi individu yang mengambil berat mengenai keluarganya. Insurans dan perlindungan hayat adalah satu cara yang agak mudah dan murah untuk memastikan bahawa keluarga anda akan dijaga dari segi kewangan dalam kes kematian anda yang terlalu cepat atau tidak diduga. Terdapat banyak faktor untuk diambil kira, apabila anda mahu memilih insurans dan perlindungan hayat untuk memenuhi keperluan peribadi anda,

Jenis perlindungan hayat dan insurans yang sesuai untuk anda mungkin berbeza dari dasar yang sesuai untuk keluarga lain. Apabila menentukan berapa banyak insurans yang diperlukan, perhatikan obligasi kewangan peribadi anda dan keluarga anda. Berapakah jumlah perbelanjaan tahunan? Selepas perhitungan, perhatikan kos gadai janji, pembayaran pinjaman, baki kad kredit dan hutang-hutang lain yang anda mungkin telah lakukan sepanjang tahun, Seterusnya, perhatikan pendapatan yang mengalir ke dalam keluarga. Termasuk gaji, faedah, Keselamatan Sosial, pencen, dan dana persaraan.

Sebaik sahaja rekod-rekod kewangan telah dikumpulkan dan ditelitikan, ia akan menjadi lebih mudah untuk menentukan pendapatan tambahan yang akan diperlukan oleh keluarga. Nombor ini seharusnya berada di amaun minimum untuk nilai muka bagi dasar. Ia adalah penting untuk mencari broker atau ejen yang anda percayai apabila memilih perlindungan hayat dan insurans. Mencari pembekal insurans yang boleh dipercayai adalah lebih mudah sekarang dengan menggunakan Internet sebagai sumber untuk penyelidikan. Apa-apa soalan yang mungkin ditampilkan oleh seseorang individu tentang insurans boleh dijawab dengan sedikit penyelikan Internet, dan sebaik sahaja ejen yang betul telah ditemui, professional yang berpengalaman boleh menjawab soalan-soalan peribadi anda yang hanya berkaitan dengan dasar bagi anda dan keluarga anda.
 

Posted Oct 21, 2012 at 4:25pm

0 likes

 

Comments

 
 
1